Ajankohtaista

Loimaan terveysasemalla aukeaa uusi omaisneuvontapiste tiistaina 6.2.2018. Mielenterveys- ja päihdeomaiset voivat tulla aikaa varaamatta ...

Lue lisää

AJANKOHTAISTA

HUOMIO! AO -hankkeen fb- ja nettisivujen ylläpito loppuu! Löydät myös Auttava Omainen kuulumiset ja tapahtuma Varsinais- Suomen -FinFamin ...

Lue lisää


Katso kaikki kuvat

Tilaa uutiskirje

Onko sinulla huoli läheisesi mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä? Kaipaatko tukea tai apua tilanteeseen? 

Tarjoamme maksutonta keskusteluapua psyykkisesti oireilevien, sairastuneiden ja päihderiippuvaisten omaisille ja läheisille. Keskustelussa työntekijän kanssa asiakas tai perhe voi käydä läpi senhetkistä elämäntilannettaan sairastuneen omaisena. Tavoitteena on tukea omaisen selviytymistä ja löytää ratkaisuja arjen ongelmiin. Keskustelussa voidaan käsitellä esimerkiksi perheen vuorovaikutusta, omaisen omaa jaksamista ja sitä tukevia tekijöitä, lapsien huomioimista, parisuhteen muuttumista, rajojen asettamista ja suunnitella toimintatapoja kriisitilanteiden varalle. Saat myös tietoa psyykkisistä sairauksista ja niiden vaikutuksista arkeen.

Neuvontaa antavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset vertaisneuvojat. Vertaisneuvojamme ovat koulutuettuja vapaaehtoisia, joilla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Voit varata ajan puhelimitse, sähköpostitse tai uutuutena nettiajanvarauksella

Katso Mielenterveystalon ja FinFami Uusimaan tekemä video, millaisia asioita nousee psyykkisesti sairastuneen läheisen mieleen? Videon näet tästä.

Hae ajoissa apua– myös itsellesi. Älä jää yksin.

Läheisen sairastuminen on kriisi ja omaisella on riski uupua ja sairastua myös itse. Tutkimusten mukaan jopa 38 % omaisista masentuu itse. Pidä siis huoli omasta hyvinvoinnista, ja muista että uupuneena et myöskään jaksa tukea sairastunutta läheistäsi. Ensimmäinen askel avun saamiseksi on esimerkiksi ottaa yhteyttä meihin!

Ajanvaraus

Yhteystiedot:

Turun seutu ja Uusikaupunki 044 7930 587
Salo, Halikko ja Somero 044 7930 586

Omaisneuvontaa antavat yhdistyksemme työntekijät Satu Säilä, KM  ja Elina Taskinen KM, sh (AMK) sekä vapaaehtoiset vertaisneuvojamme.

Vaitiolovelvollisuus

Yhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoistyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Kaikki yhteydenotot ja saamamme tiedot käsitellään luottamuksellisina.   

ray-logofinfami-vsfinfami-salo-logo

www.auttavaomainen.fi